eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Greenpeace-aktivisták a Westminster tetején

A klímaváltozás elleni küzdelemre akarták felhívni a figyelmet a Greenpeace aktivistái, aki tegnap délután felmásztak a brit törvényhozás Westminster csarnokának tetejére.

A BBC brit közszolgálati televízió honlapja szerint több mint 50-en vettek érszt az akcióban. A környezetvédő szervezet azt kifogásolja, hogy a brit politikai pártok - főleg a kormányzó Munkáspárt és az ellenzéki Konzervatív Párt - nemrégiben tartott kongresszusaikon nem szenteltek kellő figyelmet a kérdésnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×