eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lézerpisztollyal tartják sakkban a pilótákat Berlinben

Berlinben a közelmúltban elszaporodtak a lézerpisztollyal elkövetett merényletkísérletek a leszálló repülőgépek ellen. Lézerpisztolyt bárki vásárolhat és ha ezt egy pilótára irányítja, a kibocsátott fénysugár átmenetileg úgy elvakíthatja, hogy ennek következtében képtelenné válik az általa irányított repülőgép sikeres leszállásának biztosítására.

Eddig csak egy 15 éves lányt sikerült a rendőrségnek előállítania. Ö szeptember 21-én délután azzal szórakozott, hogy a balkonról a leszálló utasszállító repülőgépekre irányította lézerpisztolyának fénysugarát. Ha véletlenül a lézersugárral beletalált volna valamelyik pilóta szemébe, az aligha lett volna képes a rendkívüli figyelmet igénylő leszállási manőver folytatására. A lézersugár ugyanis - legalább átmeneti időre - vakságot okoz.

Már eddig is számos baleset forrása volt a lézerpisztoly és most a pilóták szövetsége határozatban követeli, hogy minősítsék fegyverré, következésképpen
eladását kössék engedélyhez. Az elmúlt két hétben ugyanis csaknem minden nap észleltek lézerpisztolyos támadásokat Berlin két repülőtere közelében.

A rendőrség közlése szerint ez teljesen új jelenség, ami feltehetően abból fakad, hogy fiatal lézerpisztoly tulajdonosok gyerekcsínyként fogják fel, ha a kibocsátott sugarat leszálló utasszállítókra irányítják, holott a pilóta átmeneti elvakítása könnyen a gép lezuhanását válthatja ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×