eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Doktori címért vesztegették meg az egyetemi tanárokat?

Németországban kiterjedt nyomozás kezdődött annak kiderítésére, hogy különböző egyetemeket a professzorok milyen mértékben működtek együtt egy tudományos tanácsadó céggel doktori címek árusításában.

Eddig kereken száz egyetemi tanár ellen merült fel az alapos gyanú, hogy egy Düsseldorf környéki tudományos tanácsadó céggel együttműködve anyagi ellenszolgáltatás ellenében lehetővé tették diplomások számára a doktori cím elnyerését.

A kölni ügyészség szerint a cég 20 ezer euróig terjedő összeggel vesztegette meg a különböző német egyetemek professzorait, akik eltekintettek az egyébként kötelező doktori munka megkövetelésétől, illetve az ezzel kapcsolatos kutatási eredmények megvédésétől, és egyszerűen kiállították a legmagasabb egyetemi végzettségről tanúskodó diplomát.

A botrányban érintett felsőfokú tanintézetek között szerepel a német földön alighanem legrangosabb heidelbergi, tübingeni és jénai egyetem is.

Tény, hogy újsághirdetésekben rendszeresen lehet olvasni doktori cím megvásárlásának lehetőségéről, de eddig az ilyen diplomákat nem német egyetemek oktatói írták alá.

Amennyiben a vád bizonyítást nyer valamely professzorral szemben, csalás címén eljárást indítanak ellene.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×