INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Felfüggesztheti az Egyesült Államok a Hondurasnak nyújtott támogatást

Infostart / InfoRádió
Felfüggeszti az amerikai kormány 16 és fél millió dollár katonai jellegű támogatás folyósítását Hondurasnak - jelentette be az Egyesült Államok nagykövetsége. A hondurasi külképviselet tisztségviselői közölték: a közép-amerikai országban végrehajtott államcsíny miatt veszélybe kerülhet további 180 millió dollár értékű támogatás is.

Az Egyesült Államok ugyanakkor fenntartja a hondurasi lakosságot segítő projektjeit, így az élelmezési, a katasztrófavédelmi, az AIDS-ellenes, illetve más egészségügyi jellegű segélyprogramokat. Korábban Oscar Arias, Nobel-békedíjas Costa Rica-i elnököt kérték fel arra, hogy közvetítsen a hondurasi válságban.

A mai, első tanácskozás előtt mindkét fél azt mondta: nem enged követeléséből. A száműzetésbe kényszerített Manuel Zelaya államfő hangsúlyozta: csak azzal lesz elégedett, ha visszahelyezik hivatalába, míg Robert Micheletti ügyvivő elnök arról beszélt: nem fog alkudozni Manuel Zelaya hatalomba való visszatéréséről, mert elmozdítása éppen az alkotmány védelmében történt.

A címlapról ajánljuk