eur:
393.14
usd:
367.36
bux:
0
2024. április 24. szerda György

SME: "Bajnai Gordon bolond lenne, ha találkozna a szlovák miniszterelnökkel"

Bajnai Gordon szó szerint bolond lenne, ha találkozna a szlovák miniszterelnökkel-irja mai kommentárjában a pozsonyi SME

 A cikkiró szerint az a tény, hogy hogy a Bajnai-Fico találkozot a magyar fél mondta le, senkit sem kell hogy bántson. Annak, aki Szlovákiából vitázni szeretne a kölcsönös kapocsolatokról, Orbánnal kell beszélnie - véli a szerző.

Szerinte Magyarországnak az osztrák-magyar kiegyezés óta nem volt gyengébb kormánya, mint most. Az értelmetlen nyelvtörvény nem csupán a kölcsönös jó viszony realitását változtatta meg, hanem annak európai megítélését.

A buta nacionalista koalíció lehetőséget ajándékozott Budapestnek arra, amire sem az SNS kormányban való részvétele, sem a Malina- vagy a dunaszerdehelyi ügy nem volt elegendő.

A kisebbségi kérdést bilaterális szintről európaira emelheti. A jogi norma annyira ellenséges és nem európai, hogy csoda lenne, ha a magyaroknak most nem sikerülne nemzetközivé tenni az ügyet - irja a SME.

Bajnai, aki az ellenzék és a szocialistákhoz közeli médiák óriási nyomása alatt áll, szó szerint bolond lenne, ha abban a helyzetben, amikor semmit sem kaphat Ficotól, találkozna vele.

A nyelvtörvény nem lesz hosszú életű - véli a szerző. A 2010-es választások utáni koalíciónak jelentősen módosítania kell majd az értelmetlen jogszabályt.

Tartósak csupán azok a károk lesznek, melyek Szlovákiának azért keletkeznek, mert a törvényeket nem az ész, hanem a nacionalista indulatok alkotják- fejezi be okfejtését a pozsonyi SME kommentátora.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×