INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

SME: "Bajnai Gordon bolond lenne, ha találkozna a szlovák miniszterelnökkel"

Infostart / InfoRádió
Bajnai Gordon szó szerint bolond lenne, ha találkozna a szlovák miniszterelnökkel-irja mai kommentárjában a pozsonyi SME

 A cikkiró szerint az a tény, hogy hogy a Bajnai-Fico találkozot a magyar fél mondta le, senkit sem kell hogy bántson. Annak, aki Szlovákiából vitázni szeretne a kölcsönös kapocsolatokról, Orbánnal kell beszélnie - véli a szerző.

Szerinte Magyarországnak az osztrák-magyar kiegyezés óta nem volt gyengébb kormánya, mint most. Az értelmetlen nyelvtörvény nem csupán a kölcsönös jó viszony realitását változtatta meg, hanem annak európai megítélését.

A buta nacionalista koalíció lehetőséget ajándékozott Budapestnek arra, amire sem az SNS kormányban való részvétele, sem a Malina- vagy a dunaszerdehelyi ügy nem volt elegendő.

A kisebbségi kérdést bilaterális szintről európaira emelheti. A jogi norma annyira ellenséges és nem európai, hogy csoda lenne, ha a magyaroknak most nem sikerülne nemzetközivé tenni az ügyet - irja a SME.

Bajnai, aki az ellenzék és a szocialistákhoz közeli médiák óriási nyomása alatt áll, szó szerint bolond lenne, ha abban a helyzetben, amikor semmit sem kaphat Ficotól, találkozna vele.

A nyelvtörvény nem lesz hosszú életű - véli a szerző. A 2010-es választások utáni koalíciónak jelentősen módosítania kell majd az értelmetlen jogszabályt.

Tartósak csupán azok a károk lesznek, melyek Szlovákiának azért keletkeznek, mert a törvényeket nem az ész, hanem a nacionalista indulatok alkotják- fejezi be okfejtését a pozsonyi SME kommentátora.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk