eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Izraeli légicsapás a Gázai övezetben Izrael déli részéből nézve 2024. január elsején. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Észak-Koreai rakéták repülnek Izrael ellen

Fotókat gyűjt és közöl a dél-koreai hírszerzés a palesztinok által használt észak-koreai rakétaalkatrészekről. Phenjan tagadja, hogy fegyvereket adna a Hamásznak az Izrael elleni háborúhoz.

Új fotót tett közzé egy észak-koreai rakétaalkatrészről a dél-korai Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NIS), amivel megerősítette az Amerika Hangja (VOA) jelentését, amely szerint a Hamász harcosai egy Észak-Koreában gyártott F-7 rakétameghajtású gránátvetőt használtak — írja a vg.hu a szöuli Yonhap hírügynökségre hivatkozva.

A VOA pénteken közzétett jelentésében szereplő fotó azt mutatja, hogy

egy F-7 gránátvető biztosítékán, amelyet állítólag a Hamász használt, koreai karakterek és számok kombinációja volt,

például "비저-7류" és "시8-" 80-53".

A NIS is egyetért a jelentéssel, a kémügynökség egy szétszerelt F-7-es gránátvetőről készített fotót is kiadott, ezen azonban a koreai karakterek nem azonosíthatók, mivel a biztosíték belsejében vannak elhelyezve. A kémügynökség azt közölte, hogy részletes bizonyítékokat gyűjtött Észak-Korea feltételezett fegyverszállításairól a Hamásznak, például a kereskedelmi mennyiségeket és a fegyverkereskedelem ütemezésével kapcsolatos adatokat.

Az Amerikai Egyesült Államok és most Dél-Korea is azt követően állt elő az ilyen jellegű gyanúsításokkal, hogy Észak-Korea felbocsátotta az első kémműholdját.

A múlt héten a Fehér Ház tett közzé olyan nyilatkozatot, miszerint Oroszország észak-koreai rakétákat használ Ukrajnában.

Az ukránok előbb azt közölték, ez még nem egyértelmű, majd ők is arról számoltak be, hogy az erre utaló nyomok alapján immár bizonyos, hogy valóban koreai rakétákat használtak az oroszok.

A múlt héten több mint 260 tüzérségi lövedék csapódott be az Észak-Korea és Dél-Korea közötti tengeri ütközőzóna közelében. Észak-Korea hadgyakorlatával megsértette a felek közti 2018-as katonai egyezményt.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×