eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
A Civita Group Zrt. gluténmentes tésztagyártó, és ehető tányérokat, illetve poharakat előállító üzeme Monostorpályiban az avatás napján, 2023. március 17-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ehető tányérokat és poharakat is gyárt egy új magyarországi üzem - fotók

A magyar gazdaság kitartó, elkötelezett családokra, erős vállalkozásokra épül - mondta a pénzügyminiszter a hajdú-bihari Monostorpályiban, ahol felavatta a családi vállalkozásban működő Civita Group Zrt. gluténmentes tésztagyártó, és ehető tányérokat, illetve poharakat előállító üzemét.

A két új gluténmentestészta-gyártó, valamint az ehető pohár- és tányérgyártó gépsort magában foglaló üzem kialakítása hozzávetőleg 2,5 milliárd forintba került, amiből közel 1 milliárd forint volt az európai uniós támogatás. A most átadott beruházásokkal, robotizált üzemekkel a Vaszkó-család tulajdonában álló vállalkozás (immár komplex termékszerkezettel) az európai gluténmentes piac meghatározó szereplőjévé vált - olvasható a cég közleményében.

Monostorpályi, 2023. március 17.
A Civita Group Zrt. üzemében készült ehető pohár és tányér Monostorpályiban az avatás napján, 2023. március 17-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
Az átadott üzemben készült ehető pohár és tányér az avatás napján, 2023. március 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Papp László, Debrecen polgármestere annak a reményének és egyben meggyőződésének adott hangot, hogy a cívisvárosban évek óta tartó "gazdasági csoda" nem szigetszerűen érvényesül majd, hanem az agglomerációban lévő települések is tisztes hasznot húzhatnak belőle.

Az üzemben kukoricát dolgoznak fel, ebből készül gluténmentes tészta azoknak, akik nem fogyaszthatnak búzát.

Emellett egy most üzembe állított, egyedi fejlesztésű robottechnikai célgép a lebomló evőeszközök ipari volumenben történő sorozatgyártására alkalmas, évi 15 millió darabos kapacitásával 500 tonna műanyag kiváltását teszi lehetővé évente.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×