eur:
393.3
usd:
367.09
bux:
66632.47
2024. április 25. csütörtök Márk
A Civita Group Zrt. gluténmentes tésztagyártó, és ehető tányérokat, illetve poharakat előállító üzeme Monostorpályiban az avatás napján, 2023. március 17-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ehető tányérokat és poharakat is gyárt egy új magyarországi üzem - fotók

A magyar gazdaság kitartó, elkötelezett családokra, erős vállalkozásokra épül - mondta a pénzügyminiszter a hajdú-bihari Monostorpályiban, ahol felavatta a családi vállalkozásban működő Civita Group Zrt. gluténmentes tésztagyártó, és ehető tányérokat, illetve poharakat előállító üzemét.

A két új gluténmentestészta-gyártó, valamint az ehető pohár- és tányérgyártó gépsort magában foglaló üzem kialakítása hozzávetőleg 2,5 milliárd forintba került, amiből közel 1 milliárd forint volt az európai uniós támogatás. A most átadott beruházásokkal, robotizált üzemekkel a Vaszkó-család tulajdonában álló vállalkozás (immár komplex termékszerkezettel) az európai gluténmentes piac meghatározó szereplőjévé vált - olvasható a cég közleményében.

Monostorpályi, 2023. március 17.
A Civita Group Zrt. üzemében készült ehető pohár és tányér Monostorpályiban az avatás napján, 2023. március 17-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
Az átadott üzemben készült ehető pohár és tányér az avatás napján, 2023. március 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Papp László, Debrecen polgármestere annak a reményének és egyben meggyőződésének adott hangot, hogy a cívisvárosban évek óta tartó "gazdasági csoda" nem szigetszerűen érvényesül majd, hanem az agglomerációban lévő települések is tisztes hasznot húzhatnak belőle.

Az üzemben kukoricát dolgoznak fel, ebből készül gluténmentes tészta azoknak, akik nem fogyaszthatnak búzát.

Emellett egy most üzembe állított, egyedi fejlesztésű robottechnikai célgép a lebomló evőeszközök ipari volumenben történő sorozatgyártására alkalmas, évi 15 millió darabos kapacitásával 500 tonna műanyag kiváltását teszi lehetővé évente.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A magyar–kínai üzletek is ütést kaphatnak, súlyos gazdasági lépést tesz az EU

A magyar–kínai üzletek is ütést kaphatnak, súlyos gazdasági lépést tesz az EU

Az Európai Bizottság tavaly ősszel indított szubvenciós vizsgálatot a kínai e-autók gyártói ellen, az EP-választások előtt pedig szinte biztosan védővámok kivetéséről döntenek. Ursula von der Leyen bizottsági elnök szerda este már erős utalást tett a válaszlépéssel kapcsolatban. A Portfolio értesülései szerint mindez kihathat magyarországi üzletekre is a betelepülő kínai autógyártók miatt, ráadásul az akkuipar is hamarosan Brüsszel célpontjává válhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×