INFORÁDIÓ
2023. március 26. vasárnap
Emánuel

lakbér

lakásbérlet

önkormányzati bérlakás

Hermeszné Gyenes Éva áll a radiátor mellett komlói lakásában 2014. december 2-án. Egy 300 milliméter vastagságú fővezeték kilyukadása miatt a város ötezer fogyasztója közül négyezerhez, köztük számos közintézményhez nem jut el a meleg víz.

Brutálisan emelkednek a lakbérek több budapesti kerületben is

Infostart

Az önkormányzatok egyebek mellett a megnövekedett árakkal indokolják az emelést, amelynek mértéke legalább 15 százalékos lesz.

A XV., a XVI. és a XVII. kerületben is nőnek 2023-ban a lakbérek – értesült az rtl.hu. Pestújhelyen a legnagyobb gondot azoknak okozhatja az emelés, akik nem sokkal keresnek többet, mint nettó 110 ezer forint.

A DK-s Cserdiné Németh Angéla vezette XV. kerületben például 50 százalékkal nőhet a szociális kategóriában meghatározott díj. Az önkormányzat tájékoztatása szerint utoljára 2011-ben volt emelés. A kerület tervei szerint a legrászorulóbbaknak a mostani 300 forint helyett 450 forintot kell majd fizetniük négyzetméterenként.

A XV. kerület esetében 2000 ingatlant, azaz nagyjából 5-6 ezer embert érinthet a lakbéremelés, a helyi vezetés pedig a társadalmi vita érdekében lakossági fórumot is tart majd az ügyben.

A fideszes vezetésű XVII. kerületben pedig egységesen 20 százalékkal emelték az összes kategóriában meghatározott lakbért, míg a szintén kormánypárti XVI. kerületben – a kerület honlapján található előterjesztés szerint – 15 százalékkal.

A XVI. kerületben a szociális kategóriában 230 forintot kell fizetni négyzetméterenként, a költségelven bérbe adott ingatlanok után négyzetméterenként 715 forintot, míg a piaci alapon történő bérbeadás esetén 1840 forint a díj négyzetméterenként.

Rákosmentén februártól 360, 600 és 1380 forint a három különböző kategóriában fizetendő díj négyzetméterenként.

Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018