eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ukraine, Kyiv - 2 June 2021: Yellow Suzuki Vitara car moving on the street. Editorial
Nyitókép: YuriyVlasenko/Getty Images

Felfüggesztette az orosz és ukrán exportját a magyar Suzuki

Ez évi tízezer darabszámot jelent.

A Magyar Suzuki Zrt. felfüggeszti a Magyarországról Oroszországba és Ukrajnába irányuló exportot, és más piacokon keresztül próbálja fenntartani a tervezett termelési volument – írja az Autonews.

A cég évente mintegy 10 ezer autót exportál Oroszországba és Ukrajnába, ezek Viraták és SX4 S-Cross SUV-ok.

Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a Magyar Suzuki kommunikációs vezetője a lappal közölte, hogy az esztergomi vállalatnak nincsen az érintett területről közvetlen, Tier 1-es beszállítója, ettől függetlenül folyamatosan vizsgálják a teljes beszállítói láncot. A legnagyobb kihívást továbbra is a félvezetőhiány okozza – idézi szavait a Napi.hu.

„Természetesen a növekvő energiaárak, és a forint gyengülése is hatással van a működésünkre. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyártással kapcsolatos költségeinket optimalizáljuk, de egy bizonyos szint után a többletráfordításaink egy részét kénytelenek vagyunk az új autóink árába is beépíteni. Nem változtatunk azonban a járműveink felszereltségi szintjén, sőt, ma már az alacsonyabb felszereltségű modellek esetében is egyre több vezetéstámogató rendszert építünk be” – tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×