eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Egy férfi csomagot vesz ki a Magyar Posta csomagautomatájából egy Váci úti bevásárlóközpontnál Budapesten 2014. július 31-én. Az automata csomagok átvételére használható jelenleg, később küldésre is. Egy-egy automata 76 rekesszel rendelkezik, három méretben. A posta július végén 9 új automatát állított üzembe az egyik áruházlánc üzleteinél, így már országszerte 35 működik.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Megvan a bérmegállapodás a Magyar Postánál

A dolgozók augusztus elején kapják meg először a megemelt bért.

Három évre szóló, összesen 15 százalékos alapbér-fejlesztésről szóló megállapodást kötött a Magyar Posta a két legnagyobb postás szakszervezettel - közölte a társaság.

A postai dolgozók 2021-ben július elsejétől 4 százalékos alapbér-fejlesztést kapnak, ezen túlmenően a vállalat a lojalitás elismerésére megemelte az idei évi béren kívüli juttatás összegét bruttó 300 ezer forintra.

A tájékoztatás szerint a bérmegállapodást hétfőn Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója, valamint a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetségének vezetője írták alá.

A munkavállalók a júliusi fizetésükkel, azaz augusztus elején kapják meg először a megemelt bért, ezen felül - szintén augusztusban - utalja a munkáltató az éves béren kívüli juttatás felét, a bruttó 150 ezer forintot, a másik felét pedig december elején kapják kézhez a munkatársak - tájékoztatott a Magyar Posta.

Schamschula György vezérigazgató a közleményben rámutatott arra, hogy a megállapodás 2023-ig garantálja a bérek kiszámítható emelkedését minden postai dolgozónak. A bérmegállapodás egyrészt elismeri a munkatársak teljesítményét, elkötelezettségét, másrészt kiszámítható és fenntartható a Magyar Posta számára.

A Magyar Posta közleményében ismerteti, hogy a 2021-2023-as időszakra szóló megállapodás szerint a 3 év alatt összesen 15 százalékkal emelkedik a postai munkatársak bére.

  • A 2021-es 4 százalékot követően
  • 2022-ben átlagosan 9 százalékkal,
  • 2023-ban pedig 2 százalékkal növekszik a postások alapbére.

A következő évekre szóló béremelések részletes szabályait később határozzák meg a felek. Ezen túlmenően a munkáltató 1-1 nap extra fizetett távollétet biztosít a Covid elleni védőoltással rendelkező munkatársak részére 2021-ben és 2022-ben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×