INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

matolcsy györgy

magyar nyelv

kultúra

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a jegybank épületében 2020. április 16-án.

Előretekintett az előttünk álló fél évezredre Matolcsy György

Infostart / MTI

A Magyar Nemzeti Bank elnöke Csizmadia Norberttel közösen jegyzett cikkében azt írja, legnagyobb vívmányunk a nyelv és a kulturális örökség megőrzése.

Több ezer éves történelmünkben már többször hoztunk létre világraszóló, az adott korban kiemelkedő teljesítményt, amely döntően a nyelvünkben és kultúránkban élő forrásokból merítettek – írta a novekedes.hu portálon Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Csizmadia Norberttel, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) kuratóriumi elnökével közös cikkében.

A magyarság eddigi legnagyobb teljesítménye a fennmaradás, legnagyobb vívmányunk a nyelv és a kulturális örökség megőrzése. A 20. században meghatározó volt a magyar tudósok teljesítménye – írták.

Ide tartoznak Nobel-díjasaink és akik megérdemelték volna ezt az elismerést, nagy matematikusaink, világhírű karmestereink, a filmkorszak nagy elindítói, a kiváló operatőrök és filmes zeneszerzők, az animációs alkotók és az 1945 utáni magyar avantgárd képzőművészei. Az olimpiák és világversenyek terén is világraszóló a magyar teljesítmény – olvasható a cikkben.

A 20. század magyar szellemi sikerei jelzik, hogy

a 21. századdal kezdődő 500 évben készen állunk a világ élvonalában működő magyar gazdaság megteremtésére.

"Csak az elmúlt tíz évben több mint 500 olyan egyéni és közösségi magyar siker született, amelyeknél bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk Európa és a világ legjobbjai közé tartozni" – olvasható az írásban, amelyben a szerzők felsorolják azokat a területeket, ahol kiemelkedő magyar sikerek születtek.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018