INFORÁDIÓ
2021. február 25. csütörtök
Géza

munkaidő

koronavírus

járvány

home office

távmunka

iroda

Így alakulhat át az ötnapos munkahét

Így alakulhat át az ötnapos munkahét

Infostart

Az otthoni munkavégzés várhatóan nem átmeneti jelenség lesz nálunk, de a munkaidőben nem várható jelentős csökkenés – mondták magyar cégvezetők.

A járvány kitörésekor, aki tehette, átállt az otthoni munkavégzésre. Elemzések szóltak arról, hogy a home office-ban végzett munka legalább olyan hatékony, vagy gyakran még hatékonyabb, mint az irodai, ám a hosszú hónapok után vannak olyanok is, akik közösségben végzett feladatokban jobban hisznek. A kérdés az, hogy amikor elmúlik a járvány, visszatér-e a hagyományos munkaidő – írja az Index.

Sokan érvelnek az ún. hibrid megoldás mellett. Szakemberek szerint mindenki jobban járna, ha a járvány után nem olyan szigorúan ragaszkodnának a munkáltatók az irodai jelenléthez, a kötött időrendhez, így nem biztos, hogy a nyolcórás munkanapot otthonról is reggel 9-kor kell indítani.

Az átalakítás egyik útja lehet az is, hogy egy alkalmazott egy héten három napot az irodában dolgozik, kettőt otthonról és kettőt pihen. Hogy ezeknek a sorrendjét hogyan osztja be, azt a dolgozó döntheti el – vagyis fontos a rugalmasság.

Továbbra is felvetődik a négynapos munkahét lehetősége.

Ennek a bevezetésével az 1970-es évek óta kísérleteznek, és a járvány alatt a Microsoft Japánban, a Unilever Új-Zélandon, továbbá a Yahoo-nál is történtek erre vonatkozó kezdeményezések, vegyes tapasztalatokkal. A megoldás ellenzői szerint ha négy nap alatt is el lehet végezni ötnapnyi munkát, akkor korábban az alkalmazottak nem voltak teljesen hatékonyak.

Az MTA–ELTE Lendület Új Vízió kutatócsoportja a témával foglalkozik. Lukács Bence hazai vállalat- és HR-vezetőket kérdezett a járvány kapcsán változó otthoni munkavégzésről, illetve a home office-os munkaidő pontos ellenőrzéséről. Egyik alanya azt mondta: nem munkaidő van, csak elvégzendő feladat.

Az ELTE Szociológia Doktori Iskola doktorandusza a lap nyilatkozva kiemelte: a magyar cégvezetőkkel felvett interjúk tapasztalatai azt mutatják, az otthoni munkavégzés várhatóan nem átmeneti jelenség lesz. Az átállást a munkáltatók és a dolgozók is rugalmasan kezelték, és alapvetően pozitívan értékelték. Bár a vállalatok irányítói eleinte bizalmatlanok voltak a home office-szal szemben, ebben változást hozott a vállalati szempontból előnyöket is jelentő távmunka tapasztalata.

Az esetlegesen csökkenő heti munkaidővel kapcsolatban az interjúk nem vetítettek előre jelentős és széles körű változást itthon.

A vezetők a járvány alatt éltek ugyan a munkaidő csökkentésével, de kizárólag átmeneti megoldásként, a költségcsökkentés és az elbocsátások elkerülése miatt – mondta Lukács Bence.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018