eur:
394.23
usd:
370.28
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Túrázók az első magyarországi via ferratán, az úgynevezett vasalt úton a cseszneki várnál 2013. szeptember 21-én. Az augusztusban átadott sziklamászó falat a Kőmosó-szurdokban építették ki.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Idén felfuthat a belföldi utasbiztosítás iránti kereslet

A belföldi utasbiztosítások fontosságáról beszélt az InfoRádióban Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője, a várhatóan megnövekedő belföldi utasforgalom miatt.

Érdemes áttekinteni a belföldi utasbiztosítási ajánlatokat, miután úgy tűnik. hogy az idei utazási szezon másként alakul, mint az elmúlt években, és valószínű, hogy több lesz a belföldi utazás - hívta fel a figyelmet Lambert Gábort, a Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője az InfoRádióban. Szavai szerint érdemes végiggondolni, hogy nemcsak külföldön érheti baleset, vagy gond a nyaralókat. A belföldi utasbiztosítások segítséget nyújthatnak betegség, baleset, vagy poggyászkár esetén.

"A belföldi utasbiztosítás arra is jó lehet, hogy az itthon is elég magas szállásköltséget a kieső időszakra visszatérítse, ha esetleg meg kell szakítani a nyaralást betegség vagy baleset miatt"

- mondta Lambert Gábor. Szavai szerint még külföldre sem annyira megszokott dolog utasbiztosítást kötni, a külföldre utazó magyarok 60 százaléka gondoskodik az utazás alatti biztonságról. "Az eddigi gyakorlat alapján belföldre ennél jóval kisebb arányban kötöttek biztosítást, hiszen abból indulunk ki, hogy ha bármi történik, akkor nagyon gyorsan haza tudunk utazni, vagy pedig az egészségügyi ellátásban a társadalombiztosítás keretében gondoskodnak rólunk" - tette hozzá a szóvivő. Ugyanakkor felmerülhetnek más költségek is, amikor jól jöhet egy biztosítás védelme.

"A bankkártyához vagy a lakásbiztosítási konstrukciókhoz kiegészítésként kínált biztosítások elsősorban a külföldi utakra vonatkoznak, de ha van egy belföldi utasbiztosításunk, akkor például a poggyászkároknál, vagy a szállásdíj-kiesés megtérítésére nagyon jó fedezetet nyújthat" - tette hozzá Lambert Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×