INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

koronavírus

biztosítás

turizmus

utasbiztosítás

Túrázók az első magyarországi via ferratán, az úgynevezett vasalt úton a cseszneki várnál 2013. szeptember 21-én. Az augusztusban átadott sziklamászó falat a Kőmosó-szurdokban építették ki.

Idén felfuthat a belföldi utasbiztosítás iránti kereslet

A belföldi utasbiztosítások fontosságáról beszélt az InfoRádióban Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője, a várhatóan megnövekedő belföldi utasforgalom miatt.

Érdemes áttekinteni a belföldi utasbiztosítási ajánlatokat, miután úgy tűnik. hogy az idei utazási szezon másként alakul, mint az elmúlt években, és valószínű, hogy több lesz a belföldi utazás - hívta fel a figyelmet Lambert Gábort, a Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője az InfoRádióban. Szavai szerint érdemes végiggondolni, hogy nemcsak külföldön érheti baleset, vagy gond a nyaralókat. A belföldi utasbiztosítások segítséget nyújthatnak betegség, baleset, vagy poggyászkár esetén.

"A belföldi utasbiztosítás arra is jó lehet, hogy az itthon is elég magas szállásköltséget a kieső időszakra visszatérítse, ha esetleg meg kell szakítani a nyaralást betegség vagy baleset miatt"

- mondta Lambert Gábor. Szavai szerint még külföldre sem annyira megszokott dolog utasbiztosítást kötni, a külföldre utazó magyarok 60 százaléka gondoskodik az utazás alatti biztonságról. "Az eddigi gyakorlat alapján belföldre ennél jóval kisebb arányban kötöttek biztosítást, hiszen abból indulunk ki, hogy ha bármi történik, akkor nagyon gyorsan haza tudunk utazni, vagy pedig az egészségügyi ellátásban a társadalombiztosítás keretében gondoskodnak rólunk" - tette hozzá a szóvivő. Ugyanakkor felmerülhetnek más költségek is, amikor jól jöhet egy biztosítás védelme.

"A bankkártyához vagy a lakásbiztosítási konstrukciókhoz kiegészítésként kínált biztosítások elsősorban a külföldi utakra vonatkoznak, de ha van egy belföldi utasbiztosításunk, akkor például a poggyászkároknál, vagy a szállásdíj-kiesés megtérítésére nagyon jó fedezetet nyújthat" - tette hozzá Lambert Gábor.

Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

MABISZ belföldi biztosítások
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018