INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

bubenkó csaba

kereskedelem

bolt

koronavírus

Szakszervezet: finomhangolni kéne az idősek vásárlási lehetőségein

Szakszervezet: finomhangolni kéne az idősek vásárlási lehetőségein

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

A kereskedelmi dolgozók szakszervezeti vezetője szerint túl sok a 9 és 12 óra közötti három óra, ekkor ugyanis lézengenek a boltokban, amire a boltoknak gyakran hosszabbított nyitvatartással kell válaszolniuk, hogy a forgalmuk meglegyen.

Megfontalandónak nevezte a 65 év felettiek vásárlási lehetőségének kisebb átalakítását a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.

Bubenkó Csaba az InfoRádióban azt mondta, hogy a munkáltatóknak kell felmérniük a vásárlói igényeket.

"Mi azt látjuk munkavállalói oldalról, hogy 9 és 12 óra között vásárlói nyomás nem nehezedik a munkavállalókra, de ez nem jelenti azt, hogy ebben az időben nincs munka, hisz ilyenkor van például az árufeltöltés. 12 óra után pedig előfordul az, hogy egyszerre többen mennek vásárolni" - fogalmazott Bubenkó Csaba.

Szerinte lehetne még azon gondolkodni, hogy mennyi az az időintervallum, ami elég az idősek kiszolgálására; a 3 órás időablak akár 2 órásra is csökkenthető.

A megváltozott forgalmi viszonyok között szerinte megszületett annak a veszélye, hogy a boltok meghosszabbítják a nyitvatartásukat (lévén a 9-12 óra közti idősávban kevés a vásárló és kiesik a bevétel), így viszont egyes helyeken 15 órás munkaidők is keletkezhetnek, ami munkavállalói oldalról nem jó.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Vásárlás 9 és 12 között - hatások, Bubenkó Csaba
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018