eur:
394.07
usd:
370.91
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
A Városliget Zrt. által 2019. május 14-én közzétett látványterv a Liget Budapest Projekt keretében elkészült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épületéről a Városliget melletti Szabolcs utcában, az egykori kórház területén. A 37 ezer négyzetméteres épületegyüttesben világszínvonalú restaurátor-műhelyek, műtárgyraktárak, kutatószobák és irodák mellett helyet kapott a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy látogatóközpont is. Az új intézmény a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszázezer műtárgyának megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít európai szinten is egyedülálló hátteret. A nagyközönség pedig hamarosan birtokba vehet egy új, 13 ezer négyzetméteres közparkot az intézmény területén belül, amely nyitvatartási időben várja a látogatókat.
Nyitókép: MTI/Narmer Építészeti Stúdió

A Ligetet és a Puskást tárja Európa elé Magyarország

A Liget Projekttel, a Puskás Stadionnal és a kecskeméti campusfejlesztéssel mutatkozik be Magyarország Európa legnagyobb ingatlanfejlesztési seregszemléjén, az Expo Realon. A Budapest stand szervezői szerint várhatóan nagy lesz érdeklődés a magyarországi befektetések iránt.

75 ország 2000 kiállítóját várják az október 7-én kezdődő müncheni Expo Realra. A rendezvényen az ingatlanszakma döntéshozói képet kaphatnak arról, hol tart a szektor, hol érdemes befektetni. Magyarország iránt várhatóan nagy lesz az érdeklődés - mondta az InfoRádióban Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

"Messze a régió legnagyobb gazdasági növekedését produkáljuk, az ingatlanbefektetési tranzakciós forgalom és volumen is nagyon komoly nagyságrend, tehát minden közvetlen és ágazati statisztikai szám is azt mutatja, hogy Kelet-Közép-Európa vezető ingatlanpiaca Magyarországé."

Budapest egy kiemelt helyen található standdal jelenik meg a szakkiállításon, ahol több kormányzati és önkormányzati fejlesztést is bemutatnak

- emelte ki Takács Ernő.

"A Liget projekt a húzónév, hiszen ez a beruházás jelenleg Európa legnagyobb, egymilliárd eurós nagyságrendű közösségitér- és közterület-fejlesztési programja, amely több díjat is nyert. Ezen kívül a kormányzati beruházások között az új Puskás Ferenc Stadion is bemutatkozik, ez a régió legmodernebb stadionja, rendezvényhelyszíne lesz."

Vidéki helyszíneket is bemutatnak, a kecskeméti campusfejlesztést, a debreceni, miskolci, szegedi ipari és technológiai park fejlesztésével is megismerkedhet a nagyvilág.

Takács Ernő hozzátette:

Európa legrangosabb ingatlanos seregszemléjén magánbefektetők is bemutatják budapesti iroda-, lakás- és hotelfejlesztéseiket,

ezzel is demonstrálva, hogy érdemes Magyarországon beruházni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×