eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A Városliget Zrt. által 2019. május 14-én közzétett látványterv a Liget Budapest Projekt keretében elkészült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épületéről a Városliget melletti Szabolcs utcában, az egykori kórház területén. A 37 ezer négyzetméteres épületegyüttesben világszínvonalú restaurátor-műhelyek, műtárgyraktárak, kutatószobák és irodák mellett helyet kapott a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy látogatóközpont is. Az új intézmény a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszázezer műtárgyának megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít európai szinten is egyedülálló hátteret. A nagyközönség pedig hamarosan birtokba vehet egy új, 13 ezer négyzetméteres közparkot az intézmény területén belül, amely nyitvatartási időben várja a látogatókat.
Nyitókép: MTI/Narmer Építészeti Stúdió

A Ligetet és a Puskást tárja Európa elé Magyarország

A Liget Projekttel, a Puskás Stadionnal és a kecskeméti campusfejlesztéssel mutatkozik be Magyarország Európa legnagyobb ingatlanfejlesztési seregszemléjén, az Expo Realon. A Budapest stand szervezői szerint várhatóan nagy lesz érdeklődés a magyarországi befektetések iránt.

75 ország 2000 kiállítóját várják az október 7-én kezdődő müncheni Expo Realra. A rendezvényen az ingatlanszakma döntéshozói képet kaphatnak arról, hol tart a szektor, hol érdemes befektetni. Magyarország iránt várhatóan nagy lesz az érdeklődés - mondta az InfoRádióban Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

"Messze a régió legnagyobb gazdasági növekedését produkáljuk, az ingatlanbefektetési tranzakciós forgalom és volumen is nagyon komoly nagyságrend, tehát minden közvetlen és ágazati statisztikai szám is azt mutatja, hogy Kelet-Közép-Európa vezető ingatlanpiaca Magyarországé."

Budapest egy kiemelt helyen található standdal jelenik meg a szakkiállításon, ahol több kormányzati és önkormányzati fejlesztést is bemutatnak

- emelte ki Takács Ernő.

"A Liget projekt a húzónév, hiszen ez a beruházás jelenleg Európa legnagyobb, egymilliárd eurós nagyságrendű közösségitér- és közterület-fejlesztési programja, amely több díjat is nyert. Ezen kívül a kormányzati beruházások között az új Puskás Ferenc Stadion is bemutatkozik, ez a régió legmodernebb stadionja, rendezvényhelyszíne lesz."

Vidéki helyszíneket is bemutatnak, a kecskeméti campusfejlesztést, a debreceni, miskolci, szegedi ipari és technológiai park fejlesztésével is megismerkedhet a nagyvilág.

Takács Ernő hozzátette:

Európa legrangosabb ingatlanos seregszemléjén magánbefektetők is bemutatják budapesti iroda-, lakás- és hotelfejlesztéseiket,

ezzel is demonstrálva, hogy érdemes Magyarországon beruházni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×