INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

ingatlan

liget

puskás ferenc stadion

A Városliget Zrt. által 2019. május 14-én közzétett látványterv a Liget Budapest Projekt keretében elkészült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épületéről a Városliget melletti Szabolcs utcában, az egykori kórház területén. A 37 ezer négyzetméteres épületegyüttesben világszínvonalú restaurátor-műhelyek, műtárgyraktárak, kutatószobák és irodák mellett helyet kapott a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy látogatóközpont is. Az új intézmény a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszázezer műtárgyának megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít európai szinten is egyedülálló hátteret. A nagyközönség pedig hamarosan birtokba vehet egy új, 13 ezer négyzetméteres közparkot az intézmény területén belül, amely nyitvatartási időben várja a látogatókat.

A Ligetet és a Puskást tárja Európa elé Magyarország

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika

A Liget Projekttel, a Puskás Stadionnal és a kecskeméti campusfejlesztéssel mutatkozik be Magyarország Európa legnagyobb ingatlanfejlesztési seregszemléjén, az Expo Realon. A Budapest stand szervezői szerint várhatóan nagy lesz érdeklődés a magyarországi befektetések iránt.

75 ország 2000 kiállítóját várják az október 7-én kezdődő müncheni Expo Realra. A rendezvényen az ingatlanszakma döntéshozói képet kaphatnak arról, hol tart a szektor, hol érdemes befektetni. Magyarország iránt várhatóan nagy lesz az érdeklődés - mondta az InfoRádióban Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

"Messze a régió legnagyobb gazdasági növekedését produkáljuk, az ingatlanbefektetési tranzakciós forgalom és volumen is nagyon komoly nagyságrend, tehát minden közvetlen és ágazati statisztikai szám is azt mutatja, hogy Kelet-Közép-Európa vezető ingatlanpiaca Magyarországé."

Budapest egy kiemelt helyen található standdal jelenik meg a szakkiállításon, ahol több kormányzati és önkormányzati fejlesztést is bemutatnak

- emelte ki Takács Ernő.

"A Liget projekt a húzónév, hiszen ez a beruházás jelenleg Európa legnagyobb, egymilliárd eurós nagyságrendű közösségitér- és közterület-fejlesztési programja, amely több díjat is nyert. Ezen kívül a kormányzati beruházások között az új Puskás Ferenc Stadion is bemutatkozik, ez a régió legmodernebb stadionja, rendezvényhelyszíne lesz."

Vidéki helyszíneket is bemutatnak, a kecskeméti campusfejlesztést, a debreceni, miskolci, szegedi ipari és technológiai park fejlesztésével is megismerkedhet a nagyvilág.

Takács Ernő hozzátette:

Európa legrangosabb ingatlanos seregszemléjén magánbefektetők is bemutatják budapesti iroda-, lakás- és hotelfejlesztéseiket,

ezzel is demonstrálva, hogy érdemes Magyarországon beruházni.

Nyitókép: MTI/Narmer Építészeti Stúdió

Kapcsolódó hang

Magyarország az ingatlanfejlesztői expón - Takács Ernő
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018