eur:
394.63
usd:
369.54
bux:
65407.58
2024. április 23. kedd Béla

Kiderült, melyik családi autóhoz szedhető össze a legtöbb állami támogatás

A nagycsaládos és a villanyautós támogatás összevonható, de jelenleg a piacon csak egyetlen típus felel meg a feltételeknek - írja a Napi.hu.

Júliustól a legalább három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forintot kaphatnak az államtól az új, hétüléses autójukhoz. Az új villanyautókhoz pedig már évek óta jár a 1,5 millió forintos állami pénz. A két támogatás pedig összevonható - emlékeztet cikkében a lap, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy a nagycsaládosoknál nincs felső árplafon, azaz bármennyibe kerül a kiszemelt hétüléses modell, jár hozzá az extra pénz. A villanyautó-támogatást azonban csak a 20 millió forintnál olcsóbb autókra lehet igényelni. Ez már 4 millió forintos mínuszt jelent az új autó árából.

A gazdasági portál elemzése szerint jelenleg egyetlen új autó van a piacon, a Nissan tisztán elektromos kisbusza, az e-NV200-as hétüléses változata az, amelyhez passzol a 2,5 milliós és a 1,5 millió forintos támogatás. A modell listaára 12,8 millió forint, azaz, ha más kedvezmény nincs, akkor 8,8 millióért lehet elhozni az autót.

A lap szerkesztőség blogja megkereste a modell magyarországi forgalmazóját, amely közölte, hogy egyelőre nem tervez a privát vásárlásokra az állami támogatásokon felül további kedvezményt bevezetni, de a Nissan-kereskedők egyedileg dönthetnek úgy, hogy olcsóbban adják az autót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×