INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

családi autó

támogatás

hétüléses jármű

gablini gábor

gépjárműimportőrök

autókereskedelem

Indul a roham a hétüléses autókért

Indul a roham a hétüléses autókért

Infostart

Július végétől várható roham a nagycsaládosok részéről a hétüléses járművekért - nyilatkozta a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke.

Lesz elegendő hétüléses jármű a nagycsaládoknak, de nem mindjárt a három és fél éves akció kezdetén — mondta a Magyar Nemzetnek a márkakereskedők szövetségének elnöke. Gablini Gábor kiemelte, hogy a lízingszövetséggel és a biztosítókkal közösen egyszerűsített ügyintézést és egyedi ajánlatokat kínálnak a várhatóan tízezres számban érdeklődő nagycsaládoknak.

Évente több ezer új gépkocsi eladását segítheti elő a nagycsaládosok gépjárművásárlási támogatása — vélekedett az elnök. Arra számítanak a kereskedők, hogy ebben az évben mintegy tízezer érdeklődő keresheti fel az autószalonokat, ötezer szerződést köthetnek meg és mintegy háromezer járművet fognak átadni a vevőknek.

A szakember szerint lesz elég hétüléses autó a kínálatban, de nem az akció elején. A márkakereskedők azért sem tudtak nagyobb készletet felhalmozni az akció kezdetére, mert a második fél év során várható az uniós kibocsátási norma szigorítása (az úgynevezett WLTP-módosítás), amely után eladhatatlanná válnak a korábbi norma szerinti motorral szerelt gépkocsik. Ez az oka annak is, hogy kevés előszerződés köttetett, annak ellenére, hogy érdeklődőkben már eddig sem volt hiány.

Arra számítanak, hogy nagy számban három-négy hét múlva jelennek meg a leendő vevők az állami támogatásra jogosító igazolással, azonban a vásárláshoz még sok minden egyébre szükség lesz. Például saját forrásra, annak hiányában pedig arra, hogy hitelképes legyen a vevőjelölt. Gablini Gábor szerint a pénzintézetek ugyanúgy elvégzik a hitelképességi vizsgálatot, mint bármely más ügyletnél. A hitelképesség függvénye például, hogy a 2,5 milliós állami támogatást fel lehet-e használni önerőként vagy a családnak rendelkeznie kell a teljes összeg 25-30 százalékával.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018