INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

szarvasi vas-fémipari zrt.

pénzügyminisztérium

cáfolat

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. üzeme és boltja Szarvason 2019. január 25-én. Az ötvenes évek óta működő gyár befejezi termelését. A társaság nem tudja elkerülni a teljes létszámleépítést, több mint négyszáz embernek mondtak fel - közölte a cég a Klubrádióval.

PM: nem vette igénybe a szarvasi kávéfőzőgyár a 752 millió forintos támogatást

Infostart

Cáfolta a Pénzügyminisztérium az erről szóló sajtóhírt. A tárca közleménye szerint nem utalták el a pénzt, de a támogatás megkötéséről törvényi kötelezettség közzétenni az adatokat.

Az Infostarthoz eljuttatott minisztériumi közlemény szerint a cég a támogatási szerződés megkötését követően, az üzleti környezetük megváltozása miatt a cég nem tudta vállalni a szerződésben rögzített kötelezettségeit, így elállt a tervezett beruházás megindításától és a megítélt támogatást visszamondta.

A Pénzügyminisztérium részéről így a vállalat részére a kifizetés sem történt meg.

Ugyanakkor a Pénzügyminisztérium részéről törvényi kötelezettség a támogatás adatainak közzététele a támogatási döntés meghozatalát követően, amelynek eleget is tett. A szerződés későbbi alakulásának közzétételére nem vonatkozik jogszabályi kötelezettség - áll a tárca közleményében.

A 66 éves múltra visszatekintő Szarvasi Zrt. működése akkor került veszélybe, amikor az IKEA svéd bútorgyártóval kötött megállapodást a másik fél - minőségi kifogások miatt - felmondta.

Ezután kormányzati segítséggel kerestek új befektetőt. Babák Mihály, Szarvas polgármestere, valamint Dankó Béla országgyűlési képviselő közösen tárgyalt Bodó Sándorral, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkárával a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. jövőjéről.

Február második felében szivárgott ki olyan információ, amely szerint folytatódhat a gyártás, legalábbis a kotyogóé, mert egy másik cég veheti át a kávéfőzők készítését, bár a Szarvasi jelenleg nem áll felszámolás alatt, vagyis csődhelyzetbe nem került. Információk szerint

az új cég évente 100 ezer darab kávéfőzőt gyártana, ami szinte megközelíti a Szarvasi 130 ezres mennyiségét.

Azt nem tudni, hogy az összes dolgozó megmaradhat-e állásában - írta a Bors, amelynek értesülését a tulajdonosok sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018