eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Ingyenes kiadvány segít az ünnepi italok közötti választásban

33 pezsgőt és 15 aszút méltat a Nébih harmadik ünnepi pezsgő- és aszúkiválóságokat felvonultató ünnepi kiadványa, amely az internetről is letölthető.

„A Nébih az idei évi alkoholos italok területén végzett munkájának zárásaként egy ünnepi kiadvánnyal próbálja segíteni a hazai és külföldi fogyasztókat az ünnepi italok, az aszúk és a pezsgők kiválasztásában” – mondta az InfoRádiónak Barátossy Gábor, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságának igazgatóhelyettese. A most megjelent munka már a harmadik a sorban.

"Elkészítéséhez a szakértők komoly együttműködésére volt szükség"

– fogalmazott a szakember.

Mint mondta: össze kellett hangolni a különböző generációk elképzeléseit és a minőségi alapokon nyugvó mérlegelést. Barátossy Gábor kiemelte: az Aszú- és pezsgőkiválóságok könyve 2018/2019 címet viselő kiadványban – címének megfelelően – csak a kiválóságok szerepelhetnek, ezeket az italokat kategorizálták is.

28 borászattól összesen 52 pezsgő érkezett elbírálásra, ebből 33 került a kiadványba, míg aszúból 15 szerepel a könyvben – mondta az igazgatóhelyettes. Ezekből az italokból öt kiérdemelte a TOP aszúkiválóság, hét pedig a TOP pezsgőkiválóság címet.

A magyar-angol nyelvű kiadvány a Nébih honlapján megtekinthető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×