eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A fővárost az északnyugati országhatárral összekötő M1-es autópálya kanyarulata a város határában, ahogy az a Kő-hegyi Szelim-barlangból látható. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Kiderült, kinek drágul januártól az úthasználat

Drágul a teherautók úthasználata januártól, és megszűnik a korosabb járművek kedvezménye. A személyautók e-matricáinak ára nem változik jövőre.

A teherautók útdíja 5,8 százalékkal emelkedik, és nem kapnak többé kedvezményt kedvezőtlenebb károsanyag-kibocsátású EURO III és EURO IV kategóriájú járművek. A legkedvezőbb környezetvédelmi besorolású tehergépkocsiknál a négytengelyesekre az eddigi 20 helyett a két- és háromtengelyesek esetében alkalmazott 15 százalékos kedvezmény jár a jövő évtől - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A személyautók e-matricás rendszerében a heti (10 napos) jogosultságok árának 2018 októberében megtörtént emelése után 2019. január elsejével nem változnak a díjak. A megtett lépések nyomán az útdíjszedésből várható, éves szinten összesen mintegy 40 milliárd forintos többletforrás a falusi útalapba kerül. E bevételek így a Magyar Falu Program céljaihoz illeszkedve az alsóbb rendű úthálózat felújítását, a vidéki életminőség javítását szolgálják majd.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×