INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

bif

mfb

hitelkeret-szerződés

Óriási lehetőséghez jutott a BIF

Infostart

Húszmilliárdos hitelkeret-szerződést írtak alá a Szabályozott Ingatlanbefektetési Társasággá válás előtt álló cég.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. mint hitelfelvevő egy 20 milliárd forint keretösszegű – ingatlanvásárlási, ingatlanfejlesztési és hitelkiváltási célra is felhasználható, 10 éves futamidejű fix kamatozású forint alapú finanszírozást biztosító – hitelkeret-szerződést írt alá az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársasággal, mint finanszírozó bankkal.

A Szabályozott Ingatlanbefektetési Társasággá (SZIT) válás előtt álló cég vezetője, Ungár Anna a Potrfolio.hu portálnak nyilatkozott a bejelentés után a pénz helyéről, a SZIT-té válásról, valamint a Nyugati téri Skála mögé tervezett grandiózus fejlesztési tervekről.

Mint mondta, a mostani, egy keretmegállapodás, amit akkor hívnak csak le, hogyha olyan lehetőséget látnak, ami mellett üzletileg nem szabad elmenni. Ugyanakkor lehet, hogy már idén feljasználják a teljes összeget.

Ungár Anna arról is bezsélt, hogy várhatóan még az idén, vagyis december 31-ig Szabályozott Ingatlanbefektetési Társasággá alakul a BIF. A társaság nagyszabású tervei között pedig megemlítette a Jókai utca és a Bajcsy Zsilinszky út közé egy közel 30 ezer négyzetméteres irodaprojektet, ahol többszáz férőhelyes mélygarázs építésére van lehetőség. Mint mondta, ha megépül a Nyugati Pályaudvart a Feriheggyel összekötő vasútvonal, akkor sokan akár kényelmesnek érezhetik majd ott letenni az autóikat. A projekt tervezés alatt van, de a kivitelezést 2019-ig végéig szeretnék elkezdeni.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018