eur:
388.96
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Megújított húszezer forintos bankjegyek egy szemüveg alatt az asztalon. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.  MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Több mint 3 milliárd forint adóval tartozik a NAV listavezetője

Egy budapesti székhelyű kft-ről van szó, 3,234 milliárd forint tartozik az adóhatóságnak, ebből 1,4 milliárd forint adóhiány, 1,834 milliárd forint pedig bírság. Magánszemély is van a "milliárdosok klubjában".

A NAV negyedévente teszi közzé honlapján azoknak a listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg.

A friss adatok szerint 93 adózó van a listán, közülük 49 társaság, 44 pedig magánember. A hivatal honlapján közölt, szeptember 28-i adatok alapján

a legnagyobb adós a budapesti székhelyű Rolling Visual System Kft. 3,234 milliárd forint tartozással, amiből 1,4 milliárd forint adóhiány, 1,834 milliárd forint bírság.

A második legnagyobb adós címet – szintén a jogkövetkezményeket is beleértve – egy magánszemély, a budapesti Szalay Nikoletta Angyal érdemelte ki. Tőle 1,689 milliárd forintot követel a NAV. Ebből 542 millió forint az adóhiány, 1,147 milliárd forint bírság.

A harmadik helyezés is egy magánszemélyé, a biatorbágyi lakcímű Kirschner Rolandé, akitől 925 millió forintot követel a NAV. Ez úgy jött össze, hogy a megállapított 300 milliós adóhiányhoz 625 millió forint jogkövetkezmény társult.

Alig marad el ettől a negyedik legnagyobb adós, az érdi Sweet Contact Kft. 901 millió forintos tartozása, amiből 554 millió forint adóhiány, 347 millió forint bírság.

Kilenc adózó tartozik a NAV-nak – a jogkövetkezményekkel együtt – 500 millió forintnál nagyobb összeggel, közülük 5 magánszemély.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×