eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A megújult ezer forintos bankjegy, különböző pénzérmékkel és bankkártyákkal. A Magyar Nemzeti Bank megújított ezer forintos bankjegyet bocsátott ki 2018. március 1-től. A régi 1000 forintos bankjegyek 2018. október 31-ig használhatóak a készpénzforgalomban. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A Monetáris Tanácsra figyelnek a gazdasági szereplők

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa.

Az elemzők egyetértenek abban, hogy sem kamatemelés, sem a jegybank nem konvencionális eszköztárával kapcsolatos bejelentés nem várható a Magyar Nemzeti Bank részéről. A Portfolio gazdasági hírportálnak nyilatkozó szakértők többsége továbbra is úgy véli, hogy legkorábban 2020-ban kezdheti el emelni a kamatokat a jegybank.

A jegybanki alapkamat 2016. május 25. óta 0,90 százalékon áll. A legutóbbi, szeptemberi kamatdöntést követően a monetáris tanács közölte: az MNB átalakítja eszköztárát, hogy felkészüljön a normalizációra, a monetáris politika irányultsága azonban nem változik. Az elemzők akkor úgy látták,a jegybank elmozdult az ultralaza monetáris politikai álláspontjáról, de még nem váltott át szigorítási alapállásra.

Nagy Márton, az MNB alelnöke a szeptemberi kamatdöntés utáni háttérbeszélgetésen elmondta: a monetáris tanács megítélése szerint az inflációs cél elérése érdekében az alapkamat szintjét és a laza monetáris kondíciókat fenn kell tartani. A monetáris politika irányultsága nem változott, az inflációs cél elérése továbbra is 2019 közepétől várható, de a monetáris tanács felkészült a monetáris politika fokozatos és óvatos normalizációjára. Nagy Márton hangsúlyozta, hogy először a nem konvencionális eszközökkel kapcsolatos lépéseket teszi majd meg az MNB.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×