eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Lukas Juranek, a Continental debreceni gyárának ügyvezető igazgatója beszédet mond az abroncsgyártó és autóiparialkatrész-beszállító konszern hetedik magyarországi gyáregységének alapkőletételi ünnepségén Debrecenben, a repülőtér melletti déli ipari övezetben 2018. szeptember 17-én. A magyar kormány 34,5 százalékos intenzitással, mintegy 10,6 milliárd forinttal támogatta a beruházást.
Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

Debrecenben is gyárat épít a Continental

A debreceni gyárban egyebek mellett automata sebességváltókat, elektronikus vezérlőegységeket, szenzorokat gyártanak majd. A kormánynak Magyar Levente szerint az a célja, hogy Debrecen az ország második fővárosává váljon az élet minden területén.

Hetedik magyarországi gyárát Debrecenben építi fel a Continetal csoport: a 100 millió eurós beruházás alapkövét hétfőn helyezték el a repülőtér melletti déli ipari övezetben. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára mérföldkőnek nevezte a beruházást, amelyet 34,5 százalékos intenzitással, mintegy 10,6 milliárd forinttal támogatott a magyar kormány.

Az államtitkár elismeréssel szól arról a gazdasági fejlődésről, ami az utóbbi években jellemzi a várost, megítélése szerint az ország egyetlen régiója sem fejlődött olyan mértékben, mint Debrecen és térsége.

A kormánynak megfogalmazása szerint ugyanakkor ambiciózusabb terve van annál, mint hogy Debrecen autóipari központ legyen,

a városnak közép-, de akár már rövid távon is, "az ország második fővárosává kell válnia az élet minden területén".

Magyar Levente külön kiemelte: el kell érni, hogy a debreceni repülőtér a térség legfontosabb, legnagyobb forgalmú repülőtere legyen, amihez a kormány minden támogatást megad.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere kiemelte: a Continental a beruházással 450 új munkahelyet teremt Debrecenben. Az alkalmazottak egyharmada egyetemi, kétharmada középfokú végzettségű lesz - jelezte a polgármester.

Már keresik a dolgozókat

Lukas Juranek, a debreceni gyár vezetője hozzátette: a legfontosabb számukra a magasan képzett helyi munkaerő, amelynek biztosítására máris jó kapcsolatot alakítottak ki a Debreceni Egyetemmel és a helyi szakképzési centrummal.

Stephan Rebhan, a Continental erőátviteli divíziójának vezetője elmondta:

a debreceni gyárban egyebek mellett automata sebességváltókat, elektronikus vezérlőegységeket, szenzorokat gyártanak majd.

A munkatársak toborzását megkezdték, főleg villamos-, gépész-, ipari mérnököket, robotikával, szoftverfejlesztéssel foglalkozó szakembereket keresnek - fűzte hozzá.

Hans-Jürgen Braun, a Continental központi elektronikai gyárának vezetője azt mondta, hogy "nagyon modern, világszínvonalú létesítmény" lesz a debreceni gyáruk, megfelel a 4.0 elvárásoknak mind a digitalizáció, mind a robotika terén, és a jövőben bővíthető lesz.

Az alapkőletételi ünnepségen a gyárlapítás dokumentumait tartalmazó időkapszulát egy robot szállította és helyezte el, majd az ünnepség szónokai jelképes kapavágással elindították a beruházást.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×