eur:
394.43
usd:
370.68
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Los Angeles, 2017. november 17.A Tesla Motors által közreadott képen Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bemutatja az amerikai cég elektromos meghajtású kétüléses sportkabrioletjét, a Roadstert a Los Angeles-i tervezőközpontban 2017. november 16-án. (MTI//EPA/Tesla)
Nyitókép: -------------------

Perekhez vezetett Elon Musk nagy bejelentése

Egymástól függetlenül ketten is beperelték Elon Muskot, a felperesek szerint Musk szövetségi jogszabályokat sértett, amikor keddi bejelentésével felhajtotta a Tesla árfolyamát.

Elon Musk kedden írt arról a Twitteren, hogy azt tervezi, hogy ha 420 dollárra emelkedik a Tesla árfolyama, akkor kivezetik a vállalatot a tőzsdéről. A bejelentés elsőre még csak egy kósza ötletnek tűnt, azonban nem sokkal később Musk a Tesla alkalmazottaihoz írt levelében részletesebben is beszámolt a tervéről.

A hírre 11 százalékot emelkedett az árfolyam, elsősorban azért, mert a világ egyik leginkább shortolt részvényénél megijedtek azok a befektetők, akik az árfolyam esésére fogadtak - írta a Portfolio.

Musk lépése már aznap komoly aggályokat vetett fel, szombaton pedig Kalman Isaacs és William Chamberlain is pert indított Musk ellen, azzal vádolva a világ egyik legismertebb vállalatvezetőjét, hogy a keddi bejelentésével szövetségi jogszabályokat szegett meg, és mesterségesen felhajtotta a Tesla árfolyamát, amivel megtizedelte a Tesla-részvényekben aktív shortosokat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×