eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Az M4 metróvonal Rákóczi téri felszíni állomásépülete a Józsefvárosban. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Róka László

Ez az igazi térérzet, és még növeli is az ingatlan értékét

A közterek általában felfelé módosítják a környezetükben lévő ingatlanok értékét, ez a hatás azonban többnyire csak két-három háztömbig érvényesül. Az erről szóló kutatásról Varga András, a KPMG junior tanácsadója beszélt az InfoRádiónak.

A Nyissunk a térre elnevezésű programsorozatban a Rákóczi tér bemutatását vállalta a KPMG a Budapest 100 séták részeként.

"A Rákóczi tér nagyon jó példa arra, hogyan is tud működni a városi rehabilitáció egy térfelújításon belül.

Egy korábban pejoratív jelzőkkel emlegetett térre került egy metrómegálló, felújították a vásárcsarnokot. A változásoknak nem csak pozitív hatásai voltak: a metrómegállót például a tér közepére helyezték, ezzel egy nagy teret négy kisebb térre vágtak" - mondta Varga András, a KPMG junior tanácsadója az InfoRádióban.

A kérdőíven kilenc tér közül lehetett rangsort felállítani, a Rákóczi tér - a Nyugati térrel együtt - nem végzett túl jó helyen, csupán csak négy százalékot kapott azoktól a voksolóktól, akik szívesen töltenének ott el időt. A rangsor csúcsán a Szabadság, és Erzsébet tér végzett 34-40 százalékkal, de az átlag 20 százalék körüli volt.

A kérdőívben azt is vizsgálták, hogy a közterületek milyen mértékben növelik a környezetükben lévő ingatlanok árát. "Szakmai tapasztalatok alapján két-három háztömbnyire van még hatással egy köztér az ingatlanértékben.

A közterek jellemzően felfelé módosítják az ingatlanértéket, de ha a téren megjelennek zavaró tényezők, amelyek kellemetlenebbé teszik az ott lakást, akkor ellentétes hatás is előfordulhat"

- emelte ki Varga András, aki hozzátette azt is, hogy a zöld felület aránya, az épített környezet minősége, a zajszint, valamint a biztonságérzet volt a legfontosabb szempont a kérdőívben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×