eur:
394.61
usd:
365.18
bux:
65477.72
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Minden vadásznak kötelező lesz a kamarai tagság?

Benyújtották az Országgyűlésnek az Országos Magyar Vadászkamaráról szóló törvénymódosító javaslatot, amely kötelező vadászkamarai tagságot írna elő 2017. január elsejétől a hivatásos- és a sportvadászok számára.

Az indoklás szerint a törvénymódosítás ebben a kérdésben igazodik a magyarországi állandó lakóhellyel

rendelkező 18. életévet betöltött személyek részére a kamara által kiállított vadászjeggyel kapcsolatos szabályozáshoz.

A tervezet szerint a vadászati tevékenység minden fegyvert fogó, vagy bármely más megengedett eszközzel és módon vadászati tevékenységet végző személytől magas szintű szakmai és gyakorlati ismereteket követel, ezért vadászati tevékenységet csak olyan személy végezhet, aki a jogszabályok áltál előírt és a kamara által lebonyolított elméleti és gyakorlati képzést eredményesen elvégezte. Mivel a vadászati tevékenység más fontos jogszabályokban is egységes foglalkozásként jelenik meg (Btk., Ptk.) és a kamarai feladatok egyformán fennállnak a hivatásos vadászok és a sportvadászok esetében is, a jelenlegi megkülönböztetés a hivatásos és a sportvadászok között nem indokolt.

A módosítás másik célja a közelmúltban elfogadott vadászati törvény rendelkezéseivel való összehangolás: mivel 2017. március elsejétől bővül a vadászkamara feladatköre a vadászati engedély kiadásával, a módosítás rögzíti, hogy a vadászjegy és a vadászati engedély kiállításáért miniszteri rendeletben megállapított díj teljes összege a vadászkamarát illeti meg.

A javaslatot Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyújtotta be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×