eur:
395.71
usd:
372.13
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Vagyonfelügyelőt rendeltek ki a Zsolnayhoz

Ideiglenes vagyonfelügyelőt rendelt ki a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-hez - írta szombati számában az Új Dunántúli Napló.

A Baranya megyei napilap értesülései szerint a bíróság a vagyonfelügyelő szervezetnek a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-t jelölte ki, miután a Zsolnayt korábban stratégiailag kiemelt gazdálkodó szervezetté minősítették.

A cikk szerint az ideiglenes vagyonfelügyelő képviselője valószínűleg hétfőn kezdi meg működését a porcelánmanufaktúrában, és azután a Zsolnay vezetősége fontos cégügyekben már nem tud nélküle döntést hozni.

A megyei napilap felidézte, hogy a Zsolnay felszámolását a közelmúltban - információik szerint - egy, a West Hungária Bau Kft.-hez köthető cég kezdeményezte, amely megvásárolta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által május 18-án felmondott 413 millió forintos hitelt.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×