eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

A második amerikai bank ment csődbe idén

A második bank ment csődbe az idén az Egyesült Államokban, - az állami betétbiztosítási alap (FDIC) honlapjára felkerült adatok alapján - a Pennsylvania szövetségi államban bejegyzett First CornerStone Bank.

Tavaly nyolc

bank ment csődbe az Egyesült Államokban, ahol 2014-ben még tizennyolc, egy évvel korábban pedig huszonnégy banknak kellett lehúznia a rolót.

A csődhullám hat éve tetőzött, a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re nőtt az egy évvel korábbi 140-ről. Öt éve 92 bank ment csődbe, négy éve 51. A 2007 vége óta csődbe jutott bankok száma csaknem ötszáz.

A betéttulajdonosokat fejenként 250 ezer dollárig (mintegy 69 millió forint) biztosítja az amerikai betétbiztosítási alap.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×