eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A cél: megelőzni Prágát és ostromolni Bécset

A szervezeti struktúra racionalizálásával és optimalizálásával elindult a Magyar Turizmus Zrt. átszervezése, amelyet követően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fennhatósága alatt megkezdte működését a Magyar Turisztikai Ügynökség - közölte az ügynökség.

Hozzáteszik, hogy az új turisztikai ügynökség, a vezetők tervei szerint rövidesen még nagyobb mértékben segíti majd a magyar gazdaság fejlődését. "Ahogy Bienerth Gusztáv kormánybiztos fogalmazott, a cél: megelőzni Prágát és ostromolni Bécset" - írták.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter április 25-én jelentette be, hogy az új ügynökséget Guller Zoltán vezeti. A turisztikai szervezet átalakításáról akkor azt mondta, hogy az eddigi ágazati struktúra állami része a "közigazgatás béklyójában szenvedett". Az új szervezetben a szakmai felelősséget a nemzeti fejlesztési miniszterre ruházta a kormányhatározat. A létrehozott kormánybiztossággal egy olyan minisztériumok feletti szervezetet állítottak fel, ami a turisztikai stratégia és szervezet irányítója lesz, és együttműködik a nemzeti fejlesztési miniszterrel - fejtette ki.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a termékfejlesztéstől a rendezvények koordinálásán át a külképviseletekig minden turizmust érintő kérdéssel foglalkozni fog - mondta akkor. Azt is bejelentette, hogy a megszűnő-átalakuló Magyar Turizmus Zrt. dolgozói mindegyikének felajánlják, hogy átjöjjön és dolgozzon az új rendszerben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×