INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Újabb bírságot kapott a Porsche Bank

InfoRádió / MTI
A Magyar Nemzeti Bank 11 millió forint bírság megfizetésére és a jogsértő állapot megszüntetésére kötelezte a Porsche Bankot a hitelezés és kockázatkezelés, a tőkeszámítás, a számvitel, a prudens adminisztratív rend és az adatszolgáltatás hiányosságai miatt - olvasható a jegybank honlapján.

A tájékoztatás szerint a jogsértések nem jelentenek kockázatot a bank megbízható működésére.

Felidézték, hogy az MNB egy korábbi határozatában már kötelezéseket írt elő a Porsche Banknak, a jegybank utóvizsgálata során azonban megállapította, hogy ezeket nem vagy nem teljes körűen teljesítette a bank, ezeken túl az MNB további hiányosságokat is feltárt.

A jegybank arra kötelezte a Porsche Bankot, hogy 2016. szeptember 30-ig szüntesse meg a hiányosságokat, és erről - a hitelintézet vezető testületei által is megtárgyalt belső ellenőri jelentés megküldésével - októberig számoljon be. A 11 millió forintos jegybanki bírságnál súlyosbító körülménynek számított, hogy a Porsche Bank számos korábbi kötelezést egyáltalán nem teljesített, így azok huzamosabb ideig fennálltak. Enyhítő körülmény volt, hogy a hitelintézet a hiányosságok egy részét már orvosolta vagy már megkezdte kijavításukat.

A címlapról ajánljuk