eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Ki nyit ki vasárnap? Itt az üzlettánc

A kérdés: lesz-e nyitás most vasárnap? Akik válaszolnak: Lidl, IKEA, Spar.

A Lidl Magyarország jogkövető módon tiszteletben tartja a vasárnapi boltzárral kapcsolatos mindenkori jogszabályi rendelkezéseket, a vonatkozó törvény hatálybalépését követően az abban foglaltaknak megfelelően fog eljárni- olvasható Tőzsér Judit PR vezető közleményében.

Felelős vállalatként azonban az áruházlánc a munkavállalók érdekeit is szem előtt tartva megvizsgálta a boltok működési rendjét, mely alapján a Lidl úgy döntött, hogy a közel 4000 dolgozójának érdekeit képviselve, az elkészült heti munkaidő-beosztásokat tiszteletben tartva, méltányos módon most vasárnap még nem nyitja ki üzleteit.

A törvény jogerőre emelkedését követően a Lidl a megszokott akciókkal vasárnap is várja vásárlóit.

Most vasárnap 200 százalékos bérpótlék ellenében sem szeretnének a kereskedelmi dolgozók munkába állni

Most vasárnap 200 százalékos bérpótlék ellenében sem szeretnének a kereskedelmi dolgozók munkába állni - mondta az InfoRádiónak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba hozzátette országszerte rendkívüli a létszámhiány a kereskedelemben és az összeszerelő üzemek versenyképes jövedelmei is elszívják a munkavállalókat az ágazattól.

Nem reális, hogy már most vasárnap kinyissanak az IKEA áruházak - mondta az InfoRádiónak Varga-Nagy Eszter, a lakberendezési áruház PR vezetője. Hozzátette: újragondolják a munkarendet és szükség lesz munkaerő-bővítésre is.

A SPAR is kivár

A vásárlói visszajelzések alapján dönti el a Spar Magyarország, hogy mely áruházak tartsanak nyitva vasárnap - mondta az InfoRádiónak a vállalat kommunikációs vezetője. Maczelka Márk hangsúlyozta a vasárnapi nyitvatartást a törvény hatályba lépését követően vezetik be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×