eur:
389.39
usd:
363.8
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A fogyasztók többsége elégedett az áram- és a gázszolgáltatással

A fogyasztók többsége elégedett az áram és a gázszolgáltatással - derült ki a Magyar Energetikai- és Közmű-szabályozási Hivatal 2015-ös felméréséből. A hivatal főosztályvezetője azt mondta: az áram esetében a feszültség-kimaradás és -ingadozás, a gáznál pedig a fűtőérték az, amivel a fogyasztók egy része nem elégedett.

„A fogyasztók megítélése differenciált, külön kell választanunk villamosenergia ágazatot és a földgáz-szolgáltatási szektort. A villamosenergia-iparban a feszültségingadozásokkal, a műszaki ügyek intézésével a felhasználók kevésbé elégedettek, mint más kérdésekben” - mondta Kolozsi Sándor, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal fogyasztóvédelmi főosztályvezetője.

Hozzátette: az ügyeik rendezésével és intézésével kapcsolatban viszont elégedettek az emberek és úgy látják, hogy az ügyfélszolgálatokon megnyugtató módon, szakszerűen, magas színvonalon történik az ügyintézés. A számlákkal is elégedettek, a számlaértéssel kapcsolatos készségek is növekedtek az elmúlt évi vizsgálat tapasztalatai szerint.

„A földgázszektorban folyamatosan visszatérő kérdés a gáz fűtőértékével és minőségével kapcsolatos észrevételek, de a hivatal úgy látja, hogy ezek szubjektív megítélések, és minden elemzői munka azt igazolja, hogy a fűtőértékkel és gázminőséggel érdemi, gyakorlati probléma nem lehet” - hangsúlyozta a főosztályvezető.

Mint mondta, a felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezettek 88 %-a elégedett volt a gáz fűtőértékével, míg a megkérdezettek 12 %-a nyilatkozott úgy, hogy elégedetlen, és az elégedetlenek körében találunk 5% százalékot, aki nagyon rossznak tartja ezt a szolgáltatási mutatót. Ugyanakkor az ügyfelek a gázszektor vonatkozásában is magas színvonalúnak tartják az ügyfélkezelést.

„Vannak különbségek a szolgáltatók között az elégedettség tekintetében, de ezek nem olyan nagy mértékűek, hogy azt mondhatnánk, hogy egy adott szolgáltató lemarad a többihez képest. Egy-egy szolgáltatónak vannak erősségei és lehetnek olyan szempontok, amelyeket a felhasználó gyengeségként ítél meg” - jegyezte meg Kolozsi Sándor.

Hozzáfűzte: nincs olyan jó dolog, amit ne lehetne még javítani.

„2010 óta emelkedik az elégedettségi vizsgálat értéke, amely már korábban is 70% fölötti volt és az elmúlt évek munkájával most már megközelíti a 80 pontos értéket. A jövő zenéje, hogy mennyit lehet ezen még javítani, de mi pozitív irányú elmozdulást várunk a szolgáltatóktól, még akkor is, ha ez csak lassú ütemben tud megvalósulni” - mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal fogyasztóvédelmi főosztályvezetője az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×