eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A baleset után is tesztelik a Modulo buszokat

Amíg be nem bizonyosodik, hogy konstrukciós hiba okozta a Modulo-buszkerekek szerdai leesését, addig nem módosítják a terveket, az azonos típusú BKV-buszok májusi forgalomba állításig folyamatosan tesztelik a modelleket - közölte a BKV Zrt. pénteken.

A közleményben kiemelték, hogy a szerdai balesetet okozó, Modulo típusú autóbusz nem a BKV Zrt. tulajdona, és ahhoz a társaságot semmilyen viszony nem fűzi. A BKV a múlt év végén húsz ilyen típusú buszt vásárolt, amelyeket májusban terveznek forgalomba állítani. Ezeket az "éles üzem kezdetéig" folyamatosan tesztelik - közölték.

Amíg nem bizonyosodik be, hogy a balesetet konstrukciós hiba okozta, addig "a tervek módosítását nem kívánják kilátásba helyezni" - írták.

A társaság figyelemmel kíséri az eseményeket, és bízik abban, hogy feltárják a baleset körülményeit és a kiváltó okokat - tették hozzá.

Szerdán Budapesten a gyártó Mabi-Bus egyik elektromos hajtású Modulo C 68e prototípusának bemutatóútján eddig tisztázatlan okokból menetközben leestek a tengelyről a bal hátsó kerekek. Az elszabadult kerekek egyike eltalált egy gyalogost, őt kórházba vitték, hozzátartozói elmondása szerint lábszártörést és medencecsont-sérülést szenvedett - közölte csütörtökön a cég, hozzátéve: a modell rendelkezik típusengedéllyel, minden szükséges vizsgálatnak megfelelt. A rendőrségi vizsgálat mellett a gyártó Mabi-Bus belső vizsgálatot indított.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×