eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

KSH: 0,2 százalékkal csökkent az ipari termelés januárban

Januárban az ipari termelés volumene 0,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - közölte első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A munkanaphatástól megtisztított index 2,2 százalékos növekedést mutatott.

Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1 százalékkal csökkent az ipar kibocsátása januárban a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint.

Schindele Miklós, a KSH főosztályvezető-helyettese az adatok ismertetésekor elmondta: az ipari termelés januári lassulása azért következett be, mert néhány nagy járműgyártó vállalkozás karácsonyi ünnepek körüli szünete hosszabb lett az előző évinél, és átnyúlt az idei évre. Így a járműgyártásban a szokásos kétszámjegyű növekedés helyett kisebb csökkenés volt, ami a magyarországi beszállítóikat is érintette.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×