eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hamarosan emelik az árakat a pékek

20-25 százalékkal emelnék a pékek a pékáruk árát - mondta az InfoRádiónak a Pékszövetség elnöke. Septe József szerint valamekkora áremelés már egy hónapon belül várható lesz.

A pékek 20-25 százalékos áremelést szeretnének elérni, igaz, már ősz óta próbálkoznak - mondta a Pékszövetség elnöke, Septe József.

Az áremelés oka, hogy nőttek az alapanyagárak, főleg a liszt, emelkedtek a szállítási, logosztikai költségek, emellett a minimálbér emelés negatívan hatott az ágazatban dolgozó vállalkozásokra - sorolta az elnök.

Septe József szerint az ágazatot csak egy legalább 20 százalékos mértékű emelés húzná ki a bajból, és ez sem jelentene extra profitot, csak stabil termelést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×