eur:
389.5
usd:
363.21
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

KSH: nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés volumene az előző havi 0,6 százalékos visszaesés után júliusban 0,8 százalékkal nőtt szezonálisan és munkanaphatástól megtisztítva és a munkanaphatással kiigazítva 2,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte az előzetes adatok alapján szerdán Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A kiigazítatlan adatok szerint az ipari termelés 0,3 százalékkal nőtt egy év alatt júliusban.

Az első hét hónapban 7,0 százalékkal bővült az ipari kibocsátás az előző év azonos időszakához képest.

Májusban még árnyalatnyit gyorsult az ipari termelés éves növekedése: kiigazítatlan adatok szerint az előző havi 7,0 százalékos emelkedés után 7,3 százalékkal bővült a termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva. Munkanaphatástól megtisztítva viszont 2,3 százalékosra lassult az ipari kibocsátás növekedése az április 9,6 százalékos ütemről.

Júniusban az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához képest 1,4 százalékkal csökkent. A munkanappal korrigált júniusi ipari termelés 1,0 százalékos növekedést mutatott.

Tavaly júliusban 9,8 százalékosra lassult az ipari termelés kiigazítatlan éves összevetésű növekedése az előző havi 15,7 százalékról. A munkanappal korrigált tavaly júliusi ipari termelés 12,5 százalékos növekedést mutatott, szemben az idei 2,7 százalékos növekedéssel.

Az ipari termelés részletes júniusi adatait szeptember 15-én teszi közzé a KSH.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×