eur:
404.67
usd:
374.17
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Német álláspont az eurokötvényekről

Németországban lazulni látszik a közös eurokötvények kibocsátásával összefüggő merev kormányzati álláspont. A Welt am Sonntag című vasárnapi lap azt írta: a koalícióban erősödik a felismerés, hogy enélkül nem menthető meg az euroövezet.

A gyakorlatban ez azt jelentené, hogy az eurót használó 17 ország államadósságának egy részét közös eurokötvények kibocsátásával finanszíroznák.

Németország a gyengébbekért is kezességet vállalna, ugyanakkor emelkednének a kamatok, ami az országnak egy 2,1 ezer milliárdos adósságállományra vetítve közel 50 milliárd eurós többletkiadást jelentene

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×