eur:
388.81
usd:
360.16
bux:
68198.33
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem várható fellendülés a benzinfogyasztásban

Továbbra is csökkenő tendenciát mutat az üzemanyag-fogyasztás Magyarországon. A Magyar Ásványolaj Szövetség első féléves adatai szerint a benzineladás több mint hat százalékkal csökkent, míg a gázolajé másfél százalék körül emelkedett.

Összességben két százalékkal csökkent az üzemanyagok eladása az első féléves adatok szerint, vagyis folytatódik a másfél éve tartó tendencia - közölte az InfoRádióval a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára. Wilde György kifejtette: a benzineladás több mint hat százalékkal csökkent, míg a gázolajé másfél százalék körül emelkedett.

A főtitkár elmondta, hogy a gázolaj eladása azért emelkedett, mert egyre több a dízelautó és bevezették a kereskedelmi gázolaj fogalmát, vagyis a fuvarozók annyiért tudják megvenni a benzint, mint a legolcsóbb jövedéki adóval forgalmazó uniós országban, ezért nem mennek külföldre tankolni.

Wilde György szerint nem várható nagy változás az adatokban év hátralévő részében sem.

Szerdától literenként 8 forinttal drágul a benzin és a gázolaj is. A változással a benzin átlagára 384 forintra, a gázolajé 371 forintra emelkedik.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×