eur:
389.88
usd:
362.99
bux:
68050.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Így fejlesztenék a vasúti közlekedést

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 250 milliárd forint feletti vasúti fejlesztést tervez a következő években - ez derül ki a tárcavezető képviselői kérdésre adott válaszából. A hálózatfejlesztési pályázatok döntő része előkészítés alatt áll, a megvalósulás tervezett időpontja 2015.

A nemzeti fejlesztési miniszter képviselői kérdésre adott válaszából kiderül: a vasúti fejlesztések jó része 2015-ig valósulna meg, főleg a nagyobb értékűek, a kisebb esetenként többszáz milliós projektek már előrehaladottabb állapotban vannak.

Átépítenék például a Kelenföld-Százhalombatta, a Budapest Nyugati - Rákospalota-Újpest szakaszokat, fejlesztenék a Kőbánya-Kispest-Cegléd közötti és a Szolnok-Szajol közötti szakaszt, emellett a többi között tervben van a Nyugati pályaudvar, illetve a váci állomás átépítése is. Szintén költenének a budapesti elővárosi vonalak mentén a P+R parkolók kialakítására.

A fejlesztések jórészt a budapesti elővárosi közlekedést javítanák, de emellett szó van a kecskeméti és a miskolci elővárosi közlekedési rendszerek fejlesztésével kapcsolatos pályázatokról is.

A nemzeti fejlesztési minisztérium a beruházásoknál 100 százalékos uniós támogatási aránnyal számol. Emellett részben uniós forrásból újulna meg a siófoki és a fonyódi vasútállomás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×