eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Olaszországban dől el a forint sorsa

A rossz befektetői hangulat miatt tovább gyengült reggelre a forint a főbb devizákhoz képest. Az aggodalmakat az olasz bankrendszer válsága okozza, mivel egyes hírek szerint néhány olasz nagybank elbukhatott a szerdán nyilvánosságra kerülő stresszteszten.

Egy órával ezelőtt a tegnap csúcsra emelkedő svájci frankért 228 forint 30 fillért kérnek, az eurót 267 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, míg a dollárért 191 forint 20 fillért kérnek.

Az MTI által idézett devizakereskedők szerint a forint árfolyamát a következő napokban is nemzetközi hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulása szabja meg.

Elsősorban az Olaszországgal kapcsolatos hírek befolyásolhatják majd a hangulatot, a befektetők egyrészt aggódnak amiatt, hogy a görög adósságválság átterjed Olaszországra. Másfelől piaci pletykák szerint néhány olasz nagybank elbukhatott a héten nyilvánosságra kerülő stresszteszten.

Hétfőn a forint az euróval szemben bő 1 százalékot, a svájci frankkal szemben pedig 3%-ot veszített értékéből. Az alpesi deviza ellenében új történelmi mélypontról beszélhettünk, először emelkedett ugyanis a frank-forint árfolyama 228 fölé.

Dőlnek a rekordok

A kora reggeli kereskedésben az árfolyam kis időre visszatért ugyan a 228,1 forint körüli szintre, majd ismét 228,7 forint fölé ment. Nyolc óra után nem sokkal viszont ismét megdőlt, már 229,09 forinton az árfolyamrekord. Az ezt következő percekben több új csúcs követte egymást, a frank pillanatok alatt 229,49 forintra drágult, majd fél kilenc előtt nem sokkal a hajnali rekordot már egy forinttal meghaladó szinten 229,83 forinton volt az új rekord.

Újabb tíz perc elteltével 229,95 forinton jött el az újabb rekord, ezt enyhe korrekció követte 229,7 forintig. Kilenc órakor aztán ismét megjelentek a frankvásárlók, előbb 230,44 forinton, percekkel később 231,04 forinton, majd fél tízkor 231,51 forinton dőltek meg a korábbi csúcsok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×