eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Az OTP-é lett a PortfoLion Zrt. 100 százaléka

Az OTP Bank Nyrt. megvásárolta a kisebbségi tulajdonosoktól a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 20 százalékos tulajdoni hányadát megtestesítő részvénycsomagot, így a társaság 100 százalékban az OTP tulajdonába került - közölte a bank a BÉT honlapján csütörtökön.

Az OTP Bank a részvénycsomag vételárát 2010. október 7-én fizette meg az eladók számára, és ezen a napon a részvények tulajdonjoga átszállt a bankra. A vételárat az OTP nem közölte.

A PortfoLion vezérigazgatói posztját október elseje óta Oszkó Péter volt pénzügyminiszter tölti be.

Az OTP februárban vásárolta meg a 25 millió forint jegyzett tőkéjű társaság 80 százalékát. Az akkori közlemény szerint a PortfoLion egyike az Új Magyarország Kockázati Tőke Program
nyertes alapkezelőinek, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által tavaly kiírt pályázaton 3,8 milliárd forint forrást nyert.

Az uniós forrásokból finanszírozott kisvállalkozói kockázati
tőkeprogramban összesen nyolc pályázó nyert. A program mintegy 31,5 milliárd forintos uniós támogatással, összesen 46,6 milliárd forint forrás kihelyezését teszi lehetővé az alapkezelőkön keresztül.

A programban a bankszektor által nem finanszírozott, elsősorban korai életciklusban lévő, innovatív kisvállalkozások kaphatnak kockázati tőkét az alapkezelőtől.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×