eur:
389.14
usd:
360.79
bux:
68467.12
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kutatási pályázatok hallgatóknak

A Magyar Innovációs Szövetség által támogatott Manager Képzés közhasznú Alapítvány a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben tanuló hallgatók menedzsment-ismereteinek bővítését hivatott elősegíteni.

Az Alapítvány Kuratóriuma pályázat alapján évente egyszer "Harsányi István-díjat" (kutatási ösztöndíjat) adományoz, elsősorban az innovációs folyamatokkal kapcsolatos menedzsment szaktudás fejlesztése, elismerése céljából.

2010-ben negyven pályamű érkezett az alapítvány titkárságára, és ezekből a kuratórium hat szempont alapján választotta ki a legmagasabb színvonalú pályamunkákat.

Idén 7 műszaki és gazdasági egyetemi hallgató és 3 PhD disszertációt készítő fiatal kapott elismerést és további anyagi támogatást szakmai munkájához.

A 2010. évben Harsányi István-díjat kapott:
Pázmán Judit (diplomamunka), Miskolci Egyetem
Kompis Eszter (diplomamunka), Pannon Egyetem
Erdélyi Tamara (diplomamunka), Pannon Egyetem
Németh Anikó (TDK), Pannon Egyetem
Fésüs Ágnes (doktori értekezés), BME
Bite Katalin Emese (doktori értekezés), BME
Szigel Ferenc, Ábrahám Zsolt, Simonovits Gábor (TDK), Budapesti Corvinus Egyetem
Lajkó Erika (TDK), Budapesti Corvinus Egyetem
Horváth Gyula (diplomamunka), Óbudai Egyetem
Morvayová Andrea (diplomamunka), Selye János Egyetem

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×