eur:
389.22
usd:
363.79
bux:
68148.29
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Magyarországon nem tudják, hogy a csőd jó"

Megindult a gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó Csiki-Bege Kereskedelmi Kft. felszámolása - írta a Napi Gazdaság. A társaság még tavaly tavasszal kért csődvédelmet, amit a hitelezők rosszul értelmeztek, így a tulajdonos visszavonta azt. Szakértők az eset kapcsán megjegyezték: Magyarországon nem ismerik és rosszul értelmezik a csőd fogalmát.

December végén jogerőre emelkedett a Fővárosi Bíróság végzése, így január 7-én elindult a fő tevékenységként gépjármű-kereskedelemmel foglakozó Csiki-Bege Kereskedelmi Kft. Felszámolása - tudta meg a Napi Gazdaság.

A társaság fő tulajdonosa, Csiki-Bege Lajos tavaly március végén kért csődvédelmet autós vállalkozásai pénzügyi helyzetének rendezésére. A hitelezők és a vállalkozással kapcsolatban állók azonban fizetésképtelenségként értelmezték ezt a lépést, ezért pár hét múlva a tulajdonos visszavonta a csődeljárási kérelmet és reorganizációt jelentett be.

A Direktinfo vezetője az üggyel kapcsolatban az InfoRádiónak azt mondta: nincs benne a magyar vállalati kultúrában a csőd fogalma, a vállalatvezetők nem tudják, hogy a csőd jó, alkalmas arra, hogy egy élet munkáját ne döntsék romba. Csatlós Csilla szerint több társaság is megmenthető lenne csődeljárással, mégis bizonytalanabb kimenetelű felszámolás lesz belőle.

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy a Csiki-Bege-csoport hitelezői többségével megállapodott a követelések rendezéséről, és a tulajdonos az elmúlt hónapokban végleg kivonult a magyarországi autókereskedelemből, és jelenleg elsősorban az ingatlanfejlesztői tevékenységére koncentrál.

A felszámoló-biztos úgy nyilatkozott: eddig 6 vállalkozás nyújtott be követelést a céggel szemben, és a bejelentési határidő február 15-én jár le.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×