eur:
392.32
usd:
354.4
bux:
72735.64
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Meglepő, de igaz: a Peugeot gyártja a BMW motorjait

Franciaországban gyártják majd a BMW kisebb modelljei számára a dízelmotorokat. A Der Spiegel című lap szerint a PSA (Peugeot-Citroen) konszern a franciaországi Lille mellett lévő Douvrin-i üzemben készíti a BMW 1-es szériája számára az új négyhengeres dízelmotor-családot.

A BMW és a Peugeot együttműködése nem újkeletű, hiszen eddig is volt motorgyártási együttműködés a két cég között.

A BMW csoporthoz tartozó Mini modelleket látta el a Peugeot a saját 207-es modellcsaládjában alkalmazott 1,6 literes dízel-erőforrásokkal.

Ez az együttműködés a jelek szerint sikeres, mivel a BMW félretette az imázsával kapcsolatos saját előítéleteit és ezentúl a legkisebb BMW-khez már Franciaországból jönnek a dízelmotorok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Stratégiai fontosságú város ellen indított hadműveletet Moszkva, kétségbeesett védelmi lépésekre kényszerül Kijev – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Stratégiai fontosságú város ellen indított hadműveletet Moszkva, kétségbeesett védelmi lépésekre kényszerül Kijev – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Egyre-másra jelennek meg Telegramon a hírek arról, hogy az orosz csapatok megújították támadásaikat a donyecki Vuhledár városa ellen. Az érintett frontszakaszokon több kilométeres haladást is sikerült elérniük. Közben Kijev elsimerte, hogy nehéz a helyzet a háború fő térségében, Kelet-Ukrajnában, de kijevi részről minden szükséges intézkedést megtettek, hogy ellenálljanak a támadásoknak - közölte vasárnap Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg főparancsnoka. Az ukrán hadsereg kritikus helyzetbe került Kelet-Ukrajnában, miután az orosz erők Pokrovszk felé nyomulnak. A Forbes beszámolója szerint Ukrajna sürgősen bevetette a Kara-Dag dandárt a térség védelmének megerősítésére - közölte a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×