eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

A Bayer 16,3 milliárd euróért megvenné a Scheringet

Újabb fordulójához ért a gyógyszergyár felvásárlási párbaj Németországban. A Schering gyógyszergyárért folyó csatában a Bayer most egy 16,3 milliárd eurós ajánlattal rukkolt elő.

A Bayer ajánlata 12 százalékkal magasabb a szintén német Merck március elején tett ajánlatánál, amelyet akkor a Schering azzal utasított el, hogy az nincs arányban cégük értékével.

A mostani ajánlatra viszont Hubertus Erlen, a Schering elnöke azt mondta: a két cég - vagyis a Bayer és a Schering - jól kiegészíti egymást és az eddig is hasonló stratégiai céljaikat közösen könnyebben elérhetik majd a világpiacon. Erlen egyben javasolta is a cég részvényeseinek, hogy fogadják el a Bayer ajánlatát.

A bejelentésre kora reggel majdnem öt százalékot, 89 euró 10 centre emelkedett a Schering részvényeinek ára, ami arra utal, hogy most a piac egy, a Bayerénél is magasabb ajánlatra vár akár a Mercktől, akár valamelyik másik gyógyszergyártól.

Ennek ellenére a Bayer vezetői máris úgy nyilatkoznak, mintha a fúzió eldöntött tény lenne, annak dacára is, hogy azt - ha nem is érkezik újabb, magasabb ajánlat - még a részvényeseknek és a német piacfelügyelet is jóvá kell hagyja.

Werner Wenning, a Bayer elnöke elmondta, hogy az új céget Bayer-Sscheringnek nevezik majd és a főhadiszállása a Schering jelenlegi berlini központja lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×