eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Széles Gábor: az állam esztelenül szórja a pénzt

A Magyar Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke szerint komoly konfliktusokhoz vezethet, ha az állami szféra továbbra is "eszetlenül" szórja el azt a pénzt, amit a versenyszféra megtermelt.

Széles Gábor az InfoRádióban azt mondta: az államigazgatás nagy problémája, hogy a jó döntések sem vihetők végig a struktúrán. Azaz ami elindul a minisztertől, az nem jut el az utolsó állami alkalmazottig, a láncolat valahol megszakad.

A gazdasági szféra azt látja, hogy míg náluk működik az úgynevezett menedzserlánc, addig az állami szektor nem hatékony. Ez pedig előbb-utóbb feszültséget teremt a két szektor között, amelynek a következménye az lesz, hogy a gazdaság egyre kevésbé vállalja a felelősséget az államért.

"Hosszútávon nem megy, hogy a versenyszféra azért dolgozzon egyre hatékonyabban, hogy utána az állami szféra költse el esztelenül ezeket a bevételeknek" - jelentette ki Széles Gábor. Hozzátette: az a jó, ha az adókat a versenyszférával közösen úgy tudják befektetni, hogy az mindkét oldal számára megnyugtató legyen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×