eur:
390.72
usd:
364.6
bux:
68280.68
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Facebook/Safeway World Championship Pumpkin Weigh-Off

Ekkora töke nincs másnak - fotók, videó

Megszületett a legnagyobb óriástök új világrekordja, amelyet egy több mint ezerkétszáz kilogrammos példánnyal állított fel egy amerikai tanár Kaliforniában helyi idő szerint hétfőn.

A Minnesota állambeli Travis Gienger egy 1247 kilós, narancssárga színű, 687 pite elkészítésére is elegendő tökkel nyerte meg az 50. Óriástök Világbajnokságot a kaliforniai Half Moon Bay-ben.

A 43 éves tájépítész és kertészmérnök tanár apja nyomdokaiba lépve csaknem 30 éve foglalkozik tökökkel. Elmondása szerint idén naponta tizenkétszer öntözte és a szokásosnál többször trágyázta a növényeit a jó eredményért, de nem számított a győzelemre.

Az új bajnok a legnagyobb sütőtök termesztéséért és az új Guinness-rekord felállításáért összesen 30 ezer dolláros (több mint 11 millió forintos) pénzdíjat vihetett haza. (A rekordokat összegző honlapra való felkerülés még egy kis időbe telik majd, egyelőre az előző rekorder szerepel a portálon.)

Gienger először 2020-ban vett részt az tökvébén, ahol a legutóbbi négy versenyből hármat meg is nyert. Elmondása szerint az a célja, hogy mosolyt csaljon vele az emberek arcára.

Facebook/Safeway World Championship Pumpkin Weigh-Off
Facebook/Safeway World Championship Pumpkin Weigh-Off

A győztes tök a három második helyezettel együtt a hétvégére szervezett tökfesztiválon lesz látható.

A korábbi csúcstartó tök és termesztője (forrás Guinness World Records)
A korábbi csúcstartó tök és termesztője (forrás: Guinness World Records)

A legnagyobb óriástök korábbi világrekordját egy olaszországi termelő állította fel még 2021-ben egy 1226 kilogrammos tökével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×