eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: Pixabay

Kiadták a figyelmeztetést: hideghullám tarolja le Európát

Északról délre tartó hideghullám csap le a kontinensre a jövő héten.

A Maxar Technologies mérései szerint Észak-Európa fog a leginkább fázni, míg Berlinben jövő hét hétfőn az átlagnál 4,2 °C fokkal lesz hűvösebb. Párizs, London és Amszterdam sem menekülhet, több napig itt is az átlagosnál alacsonyabb hőmérsékletre lehet számítani – írja a Portfolio.

A 6-10 napos előrejelzés közepénél az átlag alatti hőmérsékletek Európa középső részét fogják érinteni, majd a második felében a kontinens délkeleti részét is elérik.

Bár a hivatalos fűtési szezon ebben a hónapban véget ér, a hirtelen jött hideg magasabb energiafelhasználást fog eredményezni. Az idei tél összességében enyhe volt, ez pedig segítette Európát abban, hogy ezt az időszakot orosz gáz nélkül vészelje át. A kontinens gáztárolói 56 százalékos telítettségen vannak – emlékeztet a portál.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×