eur:
393.65
usd:
368.22
bux:
66311.17
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Unsplash.com

Kulcsszereplők távoztak az Apple-től, késedelmek is jöhetnek

A vállalat ettől függetlenül továbbra is sikeres.

Az elmúlt hónapokban körülbelül egytucatnyi fontos pozíciót ellátó vezető is távozott az Apple-től, melynek vezérkarában többen nyugdíjazás előtt állnak. A jelek szerint a cég nem készült fel a soha nem látott fluktuációra, így a tervezési folyamatokban és a termékfejlesztésben is lehetnek gondok – írja az Index.hu a Bloomberg alapján.

A távozók többsége igazi veteránnak számított az Apple-nél, néhányan közülük több mint 15 évet dolgoztak a cégnél. Többen olyan fontos területekért vagy tevékenységekért feleltek, mint az ipari formatervezés, a webáruház, az információs rendszerek, az Apple felhőalapú szolgáltatásai, a hardver- és szoftverfejlesztés, az adatvédelmi ügyek, a feltörekvő piacokon történő értékesítés, az előfizetéses szolgáltatások és a beszerzés.

A sorozatos felmondások miatt az Apple-nek szervezeti átalakításokat kell végrehajtania,

a feladatokat a cégnél maradó vezetők között osztották el.

Fokozhatja a gondokat és a feladatellátási problémákat, hogy a ranglétra alsóbb szintjein is nagy mozgolódások lehetnek: az igazgatók és részlegvezetők között is vannak, akik máshol folytatnák.

Szakértők szerint a struktúraváltás és a távozók miatt a tervezési folyamatokban és a termékfejlesztésben is lehetnek problémák, nagy késések. Az is

feszültségeket generálhat, hogy miként tudják újraosztani az erőforrásokat.

Ráadásul az Apple dolgozói egyre elégedetlenebbek a bérezésükkel, ami további munkaerő-kieséshez is vezethet. A cég részvényei tavaly majdnem 30 százalékot estek tavaly, három éven át tartó jelentős növekedést követően, ami a kompenzációt terheli.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×